Friday 10 June 2011

Articolul meu din ziarul "Adevarul de seara" a aparut!

Hello ladies,

I'm so so happy:D a fost publicat interviul dat de catre mine ziarului Adevarul de seara.
Mai jos aveti articolul.

Alexandra Ionescu dă lecţii de make up excentric pe internet



Cu toate că tendinţele sunt un model de urmat, tânăra, care este specialist IT la o mare companie, demonstrează că acestea nu sunt decisive în cazul machiajului, motiv pentru care pune accent pe look-urile ieşite din tipar.

Alexandra este în continuă mişcare, împărţindu-se cu rigurozitate între jobul într-o companie de IT, cu prestanţă, şi între şedinţele de machiaj profesionist şi şedinţele foto organizate de logodnicul ei, cel cu care face o echipă de excepţie.

Ştie că piaţa abundă de tinere care stăpânesc foarte bine arta make-up-ului şi, de aceea, a dorit să spargă puţin tiparele în rândul site-urilor de profil.

Adepta machiajelor vesele, dar VIP!

„Trebuie să ai foarte multă imaginaţie şi creativitate, dar şi o tehnică proprie. De exemplu, mie îmi plac machiajele vesele, colorate, deşi cele mai căutate sunt cele inspirate de la starurile internaţionale“, povesteşte Alexandra.

Pasiunea pentru machiar o are din copilărie, perioadă în care folosea ca „materie primă“ rujurile mamei şi fardurile surorii sale. S-a folosit de tutorialele de pe internet pentru a-şi îmbunătăţi tehnica, însă nu s-a cramponat niciodată în tipare şi i-a plăcut să experimenteze.


„Mă încântă foarte mult să realizez machiaje mai elaborate, mai ciudate, mai ieşite din comun. Şi machiajele de seară şi de zi mi se par interesante şi le realizez cu cea mai mare plăcere, însă nu mai întâmpin niciun fel de impediment la aceste două categorii“, explică artista. Deşi lucrează chiar şi ore bune la un machiaj mai complex, acest lucru o destinde, indiferent cât de elaborat e.

Bad-girl versus prinţesă

Ca în orice început de drum, primele experimente pe care Alexandra le-a făcut a fost pe bunele sale prietene, dar „cobai“ i-au fost şi prietenele făcute prin intermediul blogului ei. De curând, cererea a venit şi din partea unor miresici sau doamne care au avut de onorat evenimente speciale şi au dorit să iasă în evidenţă cu un machiaj „ca la carte“.
Alte cititoare de blog, impresionate de curajul ei în a experimenta, au chemat-o la şedinţe foto mai speciale, să le fardeze în stil glam-rock, bad-girl look sau ca pe nişte prinţese.

Cel mai greu make up de realizat i se pare însă machiajul fantezie, abstract. Pentru că acest gen nu necesită nicio regulă anume şi nicio limită de realizare. „Contează foarte mult şi locul în care îţi pictezi modelul. De exemplu, la o şedinţă foto a trebuit să machiez o domnişoară într-o maşină, pentru că era foarte frig afară. A fost destul de dificil pentru că nu aveam spaţiu unde să îmi aşez produsele, plus lumina nu era tocmai prielnică. În cele din urmă a ieşit bine“, îşi aminteşte Alexandra.

Hidratare, hidratare şi iar hidratare

Sfatul de bază pe care îl dă cititoarelor sale este acela de a respecta câteva reguli de bază în make up. Şi-anume să se hidrateze corespunzător pielii, să aleagă un fond de ten specific culorii acesteia, şi nu mai închis cum obişnuiesc multe tinere, dar şi să evite realizarea unui contur al buzelor cu nuanţe mai închise decât rujul folosit.

QUIZ
Ai un make up artist preferat?
Sunt mulţi care mă inspiră, precum Joanna Schlip, Troy Jensen, Jackie Gomez sau Laura Mercier

Ce crezi că-i lipseşte acum site-ului?
Încă de când am creat acest site m-am gândit să îmi răsfăţ cititoarele fidele şi cred că a sosit acel moment. Îmi lipseau concursurile. Acum le am.

PROFIL

Născută. 23 octombrie1987, Bucureşti

Studii. Facultatea de Filosofie şi Jurnalism, Universitatea „Spiru Haret“

Familie. Are o soră mai mare

Ce-i place:
„Îmi place să înot, să cânt, să dansez şi să lucrez la diferite accesorii handmade“, explică tânăra.
Ce nu-i place:
„Nu îmi place să mă trezesc prea de dimineaţă, nu îmi place iarna, frigul în general, şi să aştept la cozi că să plătesc o factură“, explică Alexandra.


Pt imagini cu machiajele aparute in ziar accesati http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Alexandra_Ionescu_da_lectii_de_make_up_excentric_pe_internet_0_496750800.html

Astept parerile si intrebarile voastre.
Va pup!


7 comments:

  1. im so proud of u !!! iti doresc cat mai multe bucurii de genul, ma bucur tare ca ti s-a indeplinit visul :*

    ReplyDelete
  2. Multe, multe felicitari!:*

    ReplyDelete
  3. felicitari ! ma bucur mult pentru tine !:*

    ReplyDelete
  4. Felicitari!! :D Machiajele alea sunt superbe! :D

    ReplyDelete
  5. multumesc mult fetelor:* love u all:D

    ReplyDelete